Draaideuren - Twistkasten

Mocht de beschikbare diepte onvoldoende zijn voor een kastinterieur van 60cm diep én een rail voor een Schuifwand op Maat van circa 8-10cm diep, dan kunnen draaideurkasten mogelijk de oplossing zijn. Draaideurenkast met een interieurdiepte van 60cm hebben namelijk een uiteindelijke diepte (inclusief deuren) van ongeveer 63cm. En dit is in sommige gevallen exact mogelijk!
 

Draaideurkasten op Maat noemen we Twistkasten

 
De naam ‘draaideurkast’ zegt in principe alles; de kast heeft deuren die niet schuiven, maar die… inderdaad; draaien! En systeem dat op het eerste gezicht niet afwijkt van de kasten die doorgaans in de bouwmarkten en in verschillende meubelwinkels worden aangeboden. Het verschil zit dan ook niet in de naam draaideurkast, maar in het deel daarna; ‘op maat’. Wij maken uw kast namelijk volledig op maat en maken hierdoor dus maximaal gebruik van de beschikbare ruimte. We noemen deze kasten daarom vanaf nu ook Twist kasten.
   
 
Op maat gemaakt… Dus ook in de hoogte horen we u denken. Inderdaad; op maat gemaakt is dus ook in de hoogte volledig op maat. Dit betekent dus in de breedte, de hoogte én de diepte! Omdat draaideuren wel vrij moeten kunnen draaien, plaatsen we onder altijd een mooie plint en houden we aan de bovenzijde 15mm ruimte vrij.
 

Met of zonder deuren

 
Het mooie van Twist kasten is de flexibiliteit. Het is niet noodzakelijk dat er voor ieder vak één of meer deuren worden geplaatst. Dit betekent dat het dus ook mogelijk is, om een aantal vakken zonder deuren uit te voeren, terwijl de vakken ernaast wel met deuren worden afgesloten. Leuk, functioneel en absoluut weer eens wat anders.
 
De deuren zijn uiteraard voorzien van degelijke scharnieren, standaard uitgevoerd met softclose. De deur sluit dus altijd mooi zachtjes. Om de deuren te openen is er een keuze uit verschillende stijlvolle handgrepen, waarvan er meerdere zowel horizontaal, als ook verticaal kunnen worden geplaatst. De keuze is aan u!
   

De mogelijkheden van het interieur zijn vrijwel onbeperkt

 
Het interieur achter de deuren is in principe gelijk aan dat van onze Schuifwanden op Maat. Enig verschil is de keuze voor een achterwand, want die is bij een Twistkast standaard en kan niet achterwege worden gelaten. Deze achterwand zorgt deel voor de sterkte van de kast en omdat een Twistkast sneller vrijstaand zal worden geplaatst, is dit dus geen overbodige luxe. De mogelijkheden qua inrichting zijn verder helemaal gelijk aan de andere kastinterieurs op maat. Lades kunnen zowel achter de deuren worden geplaatst, als ook onder de deuren. In het zicht, of uit het zicht dus…
 
Webdesign Haarlem